KADRA/TRENERZY

Klaudia Bar

Absolwentka kierunku Dietetyka na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Dietetyk kliniczny pracujący na co dzień w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim Nr2 w Rzeszowie, gdzie pracuje m.in. z pacjentami z mukowiscydozą, alergiami pokarmowymi, żywionymi dojelitowo i pozajelitowo w warunkach domowych, leczonymi za pomocą diety ketogennej. Konsultant w ogólnopolskim programie wspierającym żywieniowo chore dzieci – Pełna Porcja Opieki i jedyny certyfikowany na Podkarpaciu dietetyk prowadzący pacjentów z padaczką lekooporną za pomocą diety ketogennej.

Wykładowca w Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie i w Centrum Studiów Podyplomowych WSiZ w Rzeszowie gdzie prowadzi zajęcia z: Żywienia klinicznego, Żywienia szpitalnego, Dietoterapii pediatrycznej i geriatrycznej, Dietoterapii w alergiach i nietolerancjach pokarmowych.

Z tym wykładowcą spotkasz się między innymi na studiach:

Dietetyka i planowanie żywienia